Osteopathie voor volwassenen

Ik wil nog lang - klachtenvrij - bewegen

Zwangerschap

In de postgraduate opleiding "osteopathie bij kinderen" wordt ook aandacht besteed aan (klachten van) de zwangere vrouw.

Zelfs vóór een zwangerschap kan een osteopaat hulp bieden. Een optimale mobiliteit van de baarmoeder en eierstokken en algehele doorbloeding van het bekken kan een spontane zwangerschap positief beïnvloeden. Tijdens de zwangerschap geeft een optimale mobiliteit van de baarmoeder, het bekken maar ook van het middenrif een ideale gelegenheid voor het kindje om te groeien, ontwikkelen en liggen in de buik en zo een optimale start voor de bevalling. Zo kan een stuitligging een gevolg zijn van een belemmerde mobiliteit van de baarmoeder en omliggende structuren.

Pijn in het bekken of uitstraling in de benen kan komen door druk op een zenuw in het bekken of uit de rug. Het verbeteren van de mobiliteit van de rug en bekken kan dit positief beïnvloeden. Bekkeninstabiliteit is natuurlijk iets waar we zeer alert op zijn. Vroegtijdige contracties kunnen komen bij overprikkeling van de plexus (middenrif). Het vrijmaken van de spanning rond het middenrif kan deze contracties doen afnemen. Ná de zwangerschap kunnen nog bekkenklachten, hoofdpijn of darmklachten blijven als gevolg van de druk op organen en bekken die tijdens de zwangerschap is ontstaan en mogelijk gebleven. Dus ook na een zwangerschap kan osteopathie verlichting geven. Kom eens samen met je kindje langs.

In Gemert zit mijn praktijk in de ruimte van Carus, praktijk voor verloskunde en echografie.
Op de Osteopathie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van het NRO en op deze link ..https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/algemene-voorwaarden/osteopathie.pdf

Copyright Release | Website: Van Dongen Design | Inloggen