Osteopathie voor volwassenen

Ik wil nog lang - klachtenvrij - bewegen

Volwassenen

Volwassenen met klachten brengen een hele geschiedenis van ziektes, operaties, ongevallen en/of medicatie met zich mee. Oude letsels kunnen soms 'nieuwe' klachten geven. Soms zijn er structurele zaken (b.v. slijtage) die de uitkomst van een osteopathische behandeling mede bepalen.
Enkele veelvoorkomende klachten bij volwassenen worden nader toegelicht:
 • (Long-)Covid !

  De symptomen die zich hier laten zien zijn anders dan bij een klassieke griep. Het begin kan geïsoleerde reuk- en smaakverlies zijn zonder slijmvlieszwelling in neus of keel. Een droge hoest volgt, met later als de ziekte zich vordert, een snel verergerende benauwdheid. Angst, vermoeidheid en paniek (hierover) kan extreem zijn.
  Dit is niet alleen een aandoening van de luchtwegen, maar dit beeld suggereert ook een belangrijke neurologische (parasympatische) aantasting van het autonome zenuwstelsel.
  Covid triggert een sterke neuro-immunologische reactie!
  (Uit: “Osteopathy in infectious emergencies” van Dr Alain A. Abehsera)

  Er zijn drie belangrijke gebieden die aangetast worden.
  -de veneuze-lymphatische drainage van longen, thorax en het hele systeem.
  -Het hele bindweefsel- en immuunsysteem bij het transport van de ‘boodschappers’ (prostaglandinen, cytokinen, leukotrines etc.)
  -De milt en uiteindelijk de lever om de afvalstoffen uit te scheiden en door de aanzuigende werking de doorbloeding en daarmee de afname van het veneuze-lymfatische systeem.
  Speciaal bij Covid, omdat deze een grote ophoping van vocht geeft in borstkas en inwendige structuren, verandert de druk in de borstkas, waardoor het waarschijnlijk een effect heeft op de drainage van lymfeknopen (ductus thoracicus) in de borstkas, en zo de conditie nadelig beïnvloed.

  Dus: de vloeistoffen moeten stromen! De borstkas met al zijn structuren (gewrichten, bindweefsel en middenrif) moet bewegen! Daarmee wordt ook bovenstaande verbeterd! Lokaal, regionaal en uiteindelijk in het hele lichaam….
  (Uit: ‘open brief van Max Girardin’, EVOST)
Op de Osteopathie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van het NRO en op deze link ..https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/algemene-voorwaarden/osteopathie.pdf

Copyright Release | Website: Van Dongen Design | Inloggen