Osteopathie voor baby's en kinderen

Mijn baby huilt 's nachts niet meer, zij slaapt nu en geeft mij ook mijn nachtrust terug

Voorkeurshouding en vervorming van de schedel Huilbaby's

"Sinds consultatieburo's het advies geven om uw baby altijd op de rug te leggen in verband met wiegedood, zien we in de osteopathie meer en meer afgeplatte hoofdjes".
Een voorkeurshouding is een houding waarin het kindje zichzelf meestal legt. Een voorkeurshouding kan een gevolg zijn van o.a. een schedelvervorming, moeizame of problematische geboorte, vastzittende rug- of nekwervels of druk op een schedelnaad.
Een vervorming van de schedel kan reeds bij de geboorte aanwezig zijn (aanleg) of ontstaan bij eenzijdige ligging. Door het overmatig eenzijdig liggen ontstaat een drukpunt aan één zijde van het hoofdje, wat een afvlakking daarvan kan geven. Dit kan weer druk op een schedelnaad geven met irritatie van een zenuw die naar de buik loopt met mogelijk reflux (spugen) of darmkrampjes als gevolg. Vervorming van één deel van de schedel geeft mogelijk vervorming van andere botstukken ernaast. Dit kan allerlei gevolgen hebben; b.v.
  • overprikkeling van delen van de hersenen (kan ADHD deels verklaren)
  • verminderde oog-coördinatie (leesproblemen, dyslexie)
  • belemmerde buis van Eustachius (ooronstekingen)
  • belemmering aangezichtschedel (bijholteontsteking, reukproblemen)Op de Osteopathie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van het NRO en op deze link ..https://www.ser.nl/-/media/ser/downloads/algemene-voorwaarden/osteopathie.pdf

Copyright Release | Website: Van Dongen Design | Inloggen